Greytech


 

Za sklo dáme cokoliv – tentokrát imitace textury benátského štuku

Greytech » Aktuality » Za sklo dáme cokoliv – tentokrát imitace textury benátského štuku


Když jsme jeli tuto zakázku domlouvat a zaměřovat, absolutně jsme netušili, do čeho se hrneme. Rázná paní, která nás přivítala ve svém krásném domě po rekonstrukci, měla absolutně jasno. Benátský štuk, jež měla několik let na stěnách celé kuchyně, předčasně dosloužil a skvrny, které již byly definitivně zažrány ve štuku, byly neodstranitelné. Podle krásné moderní minimalistické kuchyňské linky bylo více než jasné, že investoři mají rádi hezké a kvalitní věci. Mírný punc luxusu není na škodu a sklo se v tomto interiéru nejednou opakuje. Bylo jasné, že tady jsme správně a i po vytvoření přesné cenové nabídku zájem o naše obklady přetrval.

Štuk se do tohoto interiéru hodí a nebylo tedy nutné vymýšlet už vymyšlené. Na tom jsme se jednoznačně s investorem shodli . Náš úkol tedy byl pokusit se zopakovat texturu štuku na obkladech. Ve fotobance náš designér vybral několik textur, které se nejvíce blížily štuku, který jsme si samozřejmě nafotili. Nebyl moc velký problém najít podobnou texturu. Problém byl jiný. Texturu jsme museli naklonovat na cca 6 metrů čtverečních, což už tak jednoduchá záležitost není. Protože ale naše grafické studio má letité zkušenosti se vším možným, systematicky jsme texturu zvládli připravit tak, aby odpovídala reálu, tj. velikostí i barevností. Paní domu evidentně miluje orchideje. Jsou v celém domě. No a tak chtěla obklad něčím oživit, třeba orchidejí. To se ale po několika pokusech projevilo jako nedobrý nápad. Jako už několikrát, celou situaci zachránily odkvetlé pampelišky. Jsou prostě krásně lehoučké a na mě osobně působí pozitivně. Grafika tedy byla hotová.

Finálním oříškem bylo zaměření skel, kde jsme si ověřili, že tak, jak to děláme, je to správně. To se ale samozřejmě potvrdilo až vlastní instalací, která dopadla velmi dobře. Atypické tvary skel bez pravých úhlů byly jediným východiskem. A hotovo.

Děkujeme za zakázku.


Naši partneři

Vytvořil Plus Design & Marketing s láskou k internetu.


 
Máte dotaz?