Greytech


 

Návod na čištění skla matelux a pískovaných skel/ Návod na lepení skleněných obkladů

Greytech » Aktuality » Návod na čištění skla matelux a pískovaných skel/ Návod na lepení skleněných obkladů


Návod na čištění skla matelux
a pískovaných skel

Matelux je plavené sklo opracované povrchovým působením vysoce kvalitní kyseliny na jednu z jeho strany. Tento postup neporušuje mechanické a tepelné vlastnosti základního materiálu. Výsledkem je matné, průsvitné sklo s neobyčejně jemnozrnným, rovnoměrným povrchem. Chování se matného skla je stejné, jako u jakéhokoliv plaveného skla. Je odolný proti kazům a poškrábání, jeho údržba a čištění jsou nenáročné, proto se na něj dají použít běžné čistící prostředky. Na mateluxu a na pískovaném skle se rovněž jako na čirém skle můžou objevit různé typy skvrn a nečistoty způsobené opracováním nebo běžným užíváním finálního výrobku.

Čištění mateluxu
Matelux můžete čistit běžnými čistícími prostředky, lihem, rozpouštědly a ředidly kromě práškových čistících prostředků. Je zakázáno používat houby s drsnou stranou a drátěnky. Doporučujeme skla umývat papírovými utěrkami navlhčenými v roztoku Jaru, Puru, Cleanu. Při popsání tužkou nebo mastnou křídou můžete použít školní gumu a následně přetřít navlhčenou papírovou utěrkou. Stopy po stříbru odstraníte použitím HNO3.

Pískované sklo je sklo, jehož povrch je mechanicky narušený křemičitým pískem. Tato vrstva má bělejší zbarvení než matelux. Strukturu povrchu určuje zrnitost zvoleného písku. Údržba tohoto povrchu je ovšem náročnější.

Čištění pískovaného skla
Pískované sklo můžete běžnými čistícími prostředky, lihem, rozpouštědly a ředidly kromě práškových čistících prostředků. Je zakázáno používat houby s drsnou stranou a drátěnky. Doporučujeme skla umývat papírovými utěrkami navlhčenými v roztoku Jaru, Puru, Cleanu. Stopy po stříbru odstraníte použitím HNO3.

Tento návod by měl být pomocníkem pro jednodušší čištění mateluxu a pískovaných skel.

Lepení lakovaných skel Pro lepení skleněných obkladů doporučujeme vysokopevnostní lepidlo s okamžitou fixací značky Den Braven Mamut Glue High Tack.

Lepení skel s grafikou Pro lepení skleněných obkladů doporučujeme vysokopevnostní lepidlo s okamžitou fixací značky Den Braven Mamut Glue High Tack. Pozor!!! Mamut můžete aplikovat pouze na plastové terče, které jsou na sklech připraveny pro aplikaci. Mamut nesmí přijít do styku s grafikou (a to ani přetokem při aplikaci), jinak grafiku nevratně poškodí. Na začištění okrajů skel můžete použít akrylátové tmely nebo silikony. Nikdy nepoužívejte mamut!!!


Naši partneři

Vytvořil Plus Design & Marketing s láskou k internetu.


 
Máte dotaz?